Mina aktiviteter

Ja, då så var man klar med Agility-kursen. Matte säger att jag tog mig ordentligt. Från början ville jag inte springa genom nån tunnel, sen vägrade jag platta tunneln. På examen sprang jag genom alla tunnlar (med lite hjälp på den platta). Från början tittade jag alltid på matte för att se om hon menade att jag verkligen skulle hoppa det där hindret men på examen sa t.o.m. min fröken att jag har ett "sug" på alla sakerna och tittar inte alls på matte för att be om lov. Jag var riktigt duktig på avslutningen när vi sprang en bana. Nåja faster Marta är ett strå vassare hon springer för fullt genom alla hinder, är jätteduktig. Hon är ju ett år äldre så vi får se till nästa år vad som händer.

Matte säger att jag nog kanske ska bli en spårhund. Är väldigt metodisk och med nosen i backen kommer jag fram till målet. Jag är en hejare på att spåra upp borttappade människor (t.ex. Emma) För några veckor sen var Brutus o jag ute i storskogen och följde ett blodspår och gissa vad som fanns på slutet?????? En rådjursskånk som jag tyckte om att rulla mig på. Jag var i alla fall jätteduktig på att spåra tyckte både matte o Emma.

                                     

Sen går jag på en kurs till "Lydnadskurs 2" på Hundläroverket. Förstår egentligen inte varför, jag tycker att jag kan det mesta men vi får se, kanske lär jag mig nåt nytt.
Första gången fick matte lära sig att massera mig samt stretcha mina ben. Stretchingen kan jag vara utan men massagen var jätteskön. Somnade på golvet bland alla andra hundar och var helt utslagen hela kvällen.

Resten av mina aktiviteter är promenader, leta godis i skogen och framförallt att leka med mina kompisar som är många. I morse när vi gick på promenad stod det 3 rådjur framför oss. Jag blev lite upprörd men matte sa att dom fick jag inte leka med.

Min tråkigaste aktivitet är veterinärbesök. Har varit på Djursjukhuset och träffat Eleonor igen. Vet ni att det är otäckt bara att sitta i väntrummet. Sitter i mattes knä eller står och tittar ut för att se om jag kan smita ut. Sen inne på rummet kommer hon den där veterinären och vill hälsa på mig, men det gör jag inte, kryper baklänges in under stolen för att slippa henne.
Matte sa innan att dom inte skulle göra nåt med mig utan bara prata. Men Eleonor ville ta ett nytt blodprov på mig och det tillät matte............ Ja, jag hade ju inget att säga till om så det var bara att sträcka ut benet (efter jättemycket protester).
Sen fick vi vänta och fick svaret på provet och det visade att det var bra så då blev både Eleonor o matte glada. Nästa gång behöver jag inte åka till henne utan hon ska ringa o prata med matte istället. Låter bra tycker jag.


Man blir ganska trött när man spårat.

RSS 2.0