Spårhund

Som vanligt var det längesen matte satt sig ner och skrev. Vad har hänt sen sist då?


Har fortsatt med min rallylydnad och jag är som vanligt riktigt duktig, om sen matte kunde lära sig hur man gör skulle det vara ännu bättre. Sist vi tävlade fick hon för sig att ett moment skulle utföras på ett sätt som jag inte lärt mig, men på 2 minuter lärde hon mig hur jag skulle göra och lydig som jag är gjorde jag så. Gissa vad, matte hade åter igen fel, av det blev det 10 minuspoäng, men för att jag var så duktig ändå så blev vi godkända så nu är jag RLDF vilket betyder att jag ska fortsätta i avancerad klass till våren. Där måste man backa, gå på höger sida och en massa annat knepigt.
 
Så här färgglada ser alla mattar o hussar ut när de ska lägga spår

Jag har gått viltspårkurs också och det är mycket, mycket roligare än rallylydnad. En domare som jag gick ett prov för tyckte att jag var jätteduktig och absolut lämplig till att fortsätta spåra. Så nu går vi (matte och jag) en ny kurs, tänker satsa på att bli champion där istället för på fåniga utställningar. Var på en i höstas och det gick väl bra ända tills domaren kom och skulle klämma o känna på mig. Där går gränsen, tillåter inte att nån som jag inte känner gör så.

Spex och Brutus har varit här och det var skoj tyckte jag, älskar min Brutus.
 
 
 
                                    
 

Sen har vi (Spex o jag) varit och träffat några andra kromisar. Samtidigt gjorde vi ett BPH-test. Där skulle man leka på befallning, först med matte och sen en annan tant. Jag leker inte så, jag leker när jag själv vill.
- Sen fick man lite godsaker i några burkar och det var väl ok åtminstone med den burken utan lock.....
 
 
- Sen drog matte iväg med mig på en promenad och där flög det upp en plåtgubbe från marken, kan ni förstå hur läskigt det var.... Visste att Emma stod och titta så jag sprang dit för att få hjälp men hon bara filmade och fnissade, matte hjälpte inte heller till utan stod kvar hos plåtgubben. Nåja så småningom fick jag gå fram och nosa på honom.

- Sen kom det en annan stor blåklädd figur med slokhatt och solglasögon, den brydde jag mig inte om, där trodde matte att jag skulle skälla och yla men inte...
                     
Det var några andra moment också, förstår inte varför jag skulle utsättas för det men matte sa att jag var duktig!!

Är barnvakt ibland också, till Alfred förstås. Jag tycker att det är väldigt roligt när han kommer, vi läser saga, leker på golvet och vilar tillsammans.

Nu väntar vi bara på att det ska komma snö och så förstås att jag går klar min spårkurs, fast matte och jag brukar gå ut och spåra i skogarna här omkring också fast det inte är nån kurs.
 

RSS 2.0