Kamphund Brutus

Min Brutus som jag trodde allt gott om har bitit mig. Jag ville leka med honom och vi sprang, eller snarare jag sprang runt, runt. Brutusen försökte springa med men tyckte jag var lite för snabb kanske. Jag sprang närmare och närmare (för att retas lite grann kanske). Då!!! fick han för sig att han skulle försöka stoppa mig och gjorde ett utfall för att ta tag i mitt ben!!! och det fick han, jag gnydde och Brutus blev väldigt förvånad och skämdes för vad han gjort. Han gick och satt sig framför sin matte, tittade med sina stora ögon, visade upp sitt underbett och där mellan tänderna satt det en vit hårtofs (gissa från vem). Fick faktiskt ett märke, ränder efter Brutusens tänder och alldeles skär var jag i huden. Visar en bild på hur det ser ut nu (har sett värre ut).



Min matte har skaffat hinder och en lååång tunnel. Jag ska öva mig inför Agility säger hon. Hindret är väl ingen konst att hoppa över men tunneln!!!!!!!!!!!!!
Även om Brutus springer rakt igenom så gör inte jag det. Är ingen tuff hund och man vet inte vad som kan dölja sig i tunneln. Titta får ni se vad som fanns i min tunnel.

                                                                   
                                                                                                                           

GLAD MIDSOMMAR


Jag hoppas ni alla får en trevlig midsommar!!

Konstiga traditioner människorna har, jämt ska man ha nåt på huvudet, lucia, jul och midsommar.

Själv är jag nyfriserad, matte drog iväg med mig till en frisör som slet av mig det mesta av håret. Jag tycker nog att jag ser ganska stilig ut i alla fall.

Matte var jättenervös för att lämna bort mig men jag är ju en tuff tjej så det var väl ingenting. Lite konstigt i början men sen blev vi kompisar, min frisör och jag. När matte återkom efter två timmar höll jag på och hoppa  på honom och tyckte att han kunde gå ut och promenera med mig när jag var så fin.


Smittsamt i Avesta??

Har varit på utställning igen. Den här gången var vi i Avesta, Brutus och jag. Det var roligt eftersom det fanns 10 kromisar där (8 som ställdes ut). Både syrran Chili, brorsorna Tellus o Ture, mamma Kola, pappa Kalle samt Kex, Brasse, Hedda o Laban var där. Och så Brutus förstås.
Jag skötte mig som vanligt helt perfekt, domaren tyckte jag var riktigt bra förutom att jag "vevade" med frambenen. Hon gick inte så himla snyggt hon heller, vevade både här och där!!!!
Fick i alla fall 1:a och det är jag nöjd med.

 Brasse, han är väldigt snygg

Brutus har jag alltid med mig som min maskot, men det är lite jobbigt att passa honom. Finns så många som vill hälsa på honom och det gillar jag inte. Nåt annat som är jättejobbigt är att Brutus hela tiden blir kär..... Nu var det i Kex, Chili och Laban!!! Han håller sig inte till en utan bara han ser nåt snyggt antingen det är en tjej eller kille så blir han jättekär, skulle det också vara en Nakenhund så är han helt såld. Förstår ni att det är jobbigt att hålla reda på honom???

Kex o Kola

Chili

Det hände nåt konstigt i Avesta. Jag fick en "Flappy" och en "Höna" där. Brutus fick en apa. Flappyn fick jag leka med på gräset men när vi sen kom tillbaka till Uppsala var det inte med nån Flappy... Stackars Flappy, blev kvar i Avesta där det finns mycket mygg och det regnade väldigt där. Hoppas nån annan hund adopterade honom.. Funderade på att efterlysa honom hos polisen men...............
På kvällen tappade Brutus apa ett ben... Sen tappade han ytterligare ett ben + en arm.
Nästa dag tappade min höna ett ben....
och Flappy är alltså helt försvunnen... Vet inte om jag vågar åka tillbaka till Avesta nån mer gång.

                              

Matte var på Sea och skaffade mig en ny Flappy och den släpper jag inte, fick lov att ta med den när vi gick ut på promenad, har försökt att gräva ner den men inte lyckats ännu.



Igår var jag på Rallylydnadskursen igen och matte säger att jag är riktigt duktig, kanske inte sitter o ligger "rakt" men det är väl inte så noga. Nu ska vi öva på "stå" till nästa gång och det är jag ju ganska bra på efter mina besök på utställningar.

Konstig matte

Ja, så har det varit dax igen, den här gången var vi i Österbybruk, Brutus och jag. Kalle o Kex var också med.
Den här gången vet jag inte vad som tog åt matte, hon for som en furie på banan, har väl fått upp flåset och verkar tro att det är nån tävling om vem som springer fortast!!
Nåja det var bara att hänga med. Sen kom domarn och sa att jag var instabil i fram??? och ngt fladdrande öron?? Går det att vara stabil och med öronen klistrade när matte far omkring och jag knappt hänger med?



Annars var väl domaren nöjd med mig, men vidare gick jag inte och det var lika bra det tyckte jag.
Istället fick jag ju träffa pappa Kalle, mamma Kola, brorsan Ture och Kex. Fast det där med moders- och faderskänslor fanns inte kvar förstås. Tur att jag har min Brutus och honom fick jag försvara en del.


Jag och Ture

Men det är jobbigt ska ni tro att vara på utställning, så när jag kom hem var både Brutus och jag helt slut och somnade.
                                      

När vi sen kom hem till Slagsta igen fick matte för sig att jag ska bli "stabil fram", så vad gör hon då! Jo ut i skogen och klättrar uppför berg och på stigar jag inte gått på förr. Jag tycker det är lite läskigt att ge mig ut i okända marker, man vilka ben och bröst vi kommer att få matte och jag!!!


Har varit på utflykt också. Vi åkte båt till Birka tillsammans med massor med "gamlingar" samt jättemånga skolbarn. Matte säger att det är bra "social träning" för mig att göra såna här saker. Nåja det var riktigt roligt och jag hade egen matsäck med mig, det var jättegott att äta ute.



Ikväll ska jag börja på ny kurs "Rallylydnad". Vi får väl se vad det är för nåt, skall berätta sen.


RSS 2.0