EXAMEN

Nu har jag haft examen på min lydnadskurs. Matte och jag har varit jätteduktiga, kan nu sitt, ligg, stanna kvar, nej, gå i koppel, kontaktgående, personspår m.m.
 
Vi har varit ute och spårat, jag kunde följa mattes spår och kom fram till ett ben som låg gömt där. Matte hurrade och hoppade och jag bar tillbaka mitt ben.

Det enda som jag har lite svårt för än så länge är "stå". Jag försöker sitt, ligg och till sist lite trevande stå när hon säger "stå", därför fick jag lite avdrag på poängen, men vi ska fortsätta öva så det sitter också. 

Annars kom jag faktiskt 2:a på kursen (en rottweiler fick 70 poäng).

Nu ska vi fortsätta träna och så ska jag kanske få gå en agility-kurs till hösten. Iréne tyckte inte jag behövde nån mer lydnadskurs just nu eftersom jag är så följsam och lydig.

Roligt har det varit och jag har många stora kompisar från kursen.

 

Lilla Stockholm


Ja, så är det klart för den här gången. Var på Älvsjöutställningen och visade upp mig. Fanns två kromisar till Milli och Tessie. Lilla Tessie verkade jätterolig och vi hade nog kunnat leka om vi fått.

Matte var som vanligt nervös, själv var jag riktigt cool...........Skällde inte fastän det skälldes runt omkring mig, bara en gång men det var på några barn som fladdrade omkring vid sidan om mig.
Det var många människor som kom fram och beundrade oss tre och var intresserade av rasen. Självklart det är ju en toppenras.

Så skulle vi då in i ringen och springa runt. Det luktade väldigt gott på mattan så jag hade nog helst stannat för att nosa, men matte drog iväg så det var bara att hänga på.
Sen fick jag gå upp på bordet och då kom det fram en man (domare sa matte) och klämde och kände på mig överallt. Jag tycker inte att man gör så när man är en främmande människa så jag gjorde allt för att komma därifrån. Sen blev det ytterligare ett varv i ringen. Sen skulle vi ställa upp oss och då fick jag stå framför 1:an (betyder att jag vann). Sen tycker jag att domaren var lite tjurig för bara för att han inte fick klämma på mig fick jag inget cert, fast han skrev väldigt fint omdöme om mig i alla fall.

Efter det här är det sömn som gäller sen kommer nog matte att säga åt alla främlingar hon ser att hälsa och klappa på mig, usch, usch.

Nu dröjer det 1,5 månad tills nästa utställning kommer så då får vi se om jag har lust att bli klappad och klämd på.

Min Brutus behöver inte vara med på sånt här och han är fin i alla fall, det är jag med säger matte.


RSS 2.0