God fortsättning

Nu så har jag varit med om min första jul. Mycket nytt och mycket roligt.
Började med att min Brutus kom och Emma stängde dörren och prasslade med papper i rummet, fattar inte alls varför inte vi fick vara med.



Sent på kvällen före julafton åkte vi båt över till Gotland. Det var jättekul, massor med hundar och katter på båten, tyvärr fick jag som vanligt inte leka med nån (bara lite med en svart kompis).



Väl i Visby fick jag träffa Jonas och Anja, blev väldigt glad. De hade tagit in ett träd med kulor och lite annat som hängde i det, de hade tagit bort alla glaskulorna (förstår inte varför). Jag rörde  i alla fall inte trädet (nåja en liten båt i halm hängde längst ner och den var rolig, men den fick hänga på en gren högre upp sen??)
Under granen låg en hel hög med paket och några av dem luktade väldigt gott tyckte både Brutus och jag.
                                                 

Jonas hade plockat in pinnar till oss eftersom det var så mycket snö ute och vi hade svårt att hitta några. Väldigt snällt...
                                                                                                     
                        
                    
 
                                                    

På juldagen åkte vi (Brutus, Emma, matte och jag) till min födelseplats för att träffa min bror Ture samt Nilla och Olle. När vi kom dit kom Ture ut och mötte oss. Är ju inte världens modigaste tjej så jag tog det lite försiktigt. Även Kex kom för att leka. Kex är nog busigare än vad jag är.........Brutus och matte blev förälskade i Ture och skulle gärna tagit hem honom men Tures husse sa ifrån så han fick stanna kvar på Gotland.

Kex, Brutus, jag och Ture
Här är Kex, Brutus Ture och jag.


Kex, jag och Ture

Nästa dag var det dags för hemresa, och att åka båt med alla hundar och katter var ju roligt kom jag ihåg. Men... det blåste ganska mycket och jag blev sjösjuk!!!!!!!!!!!Jag sov och mest hela tiden och det gjorde Brutus också.



Det var trevligt med jul men jag var väldigt trött när jag kom hem, fick gå ut och leka med Brutus innan han for vidare till Uppsala sen sov jag resten av dan.


GOD JUL



Jag vill önska alla en riktigt God Jul.
I morgon bär det av till Gotland där Brutus och jag ska fira jul.




Undrar om det finns lika mycket snö där????


SJUK

Jag har varit sjuk!!! Inte så roligt. Började att kräkas i söndagskväll t.o.m. måndag morgon. Matte ringde flera djursjukhus för att fråga om råd men som tur är blev det bättre så jag slapp att åka in. Matte tror att jag ätit nåt "olämpligt", förstår inte vad hon menar men jag tycker allt som finns utomhus är mycket lämpligt att äta.
 Det värsta på allt är att jag nu när jag känner mig bättre knappt får nån mat. Ris och kokt fisk, det är visserligen jättegott men så lite................. Är vrålhungrig
Matte har lovat att jag ska få lite uppblandat med min vanliga mat ikväll, har även fått A-fil -  jättegott.




Det har ju kommit snö som jag undersökt på många sätt, för trots min "sjukdom" har jag varit jättepigg hela tiden. Jag tycker ju att det finns många otäcka saker mest utomhus och nu ser det återigen annorlunda ut när det är massor av vit snö och det har vuxit upp stora högar som inte fanns där igår. Men det är väldigt roligt att springa i snön, mindre roligt när jag kommer in och har hela benen fulla med snöbollar.




Konstig årstid det här, mörkt ute men rätt som det är tar matte fram en massa saker och ska klä på mig. Jag hatar att ha kläder på mig.

Luva på huvudet och glitter i håret, kan hon ju inbilla sig att jag tänker finna mig i. Halsbandet räcker för mig.

                                                      

Världens bästa Brutus



Jag har inte träffat Brutus på flera veckor och det verkar inte som om han tänker komma och besöka mig så matte och jag satte oss på tåget till Uppsala för att förgylla Brutus och min dag.

Jag är jätteduktig på att åka tåg. Det finns en speciell kupé där hundar får vara. Idag när vi åkte dit var det 6 hundar i kupén. Alla gnällde, skällde mer eller mindre utom jag. Finns ingen anledning, jag har min matte och då behöver jag inte gnälla eller skälla. Vad som är jättekonstigt är att man inte får leka, tänk så roligt 6 hundar som släppts lösa i kupén skulle haft. Nåja hade det berott på oss så hade vi lekt men nu är det så att mattar och hussar bestämmer.



Väl framme i Uppsala vid SVA blev vi som vanligt riktigt utskällda av en hop med Beaglar. Ganska otäckt när kanske 10 beaglar i varje bur slänger sig mot grinden och skäller på en. Min Brutus tycker inte heller de är så roliga, han skäller tillbaka.


Jag blev jätteglad när jag fick se Brutus och Emma, Brutus verkade inte lika glad över att se mig???????????

                        
Promenad                                  Lek med pinne                   Brutus står bakom mig
                                                                                         

Vi gick på promenad i skogen Brutus och jag, Brutus plockade pinnar och jag tog dem ifrån honom, men han sa som vanligt ingenting.

Väl hemma på deras kontor igen fick jag hälsa på en massa andra hundar som liksom Brutus jobbar där.

Sen tog vi med oss en valp, Yagga, som är 4,5 månad och gick ut och lekte. Det var jätteroligt vi sprang för glatta livet, hon hade riktigt goa kinder som jag tog tag i ett par gånger men då blev hon sur. Brutus var med som "polis", han blev omkullsprungen några gånger (han har ju blivit så pass liten). Sen skulle han hela tiden uppfostra mig, lite orättvist jag är väldigt snäll, förutom det där med Yaggas kinder då.



Sen gick vi upp till kontoret och där spelade Brutus piano för mig. Han är riktigt duktig, så han får en godisbit efter varje ton.

Sen var det dax för återfärd till Stockholm igen, jag var ganska trött , sov hela tiden på tåget, orkade absolut inte äta nåt när jag kom hem.

Nu hoppas jag att det inte dröjer så längen tills Brutus kommer hit till mig

RSS 2.0