Jobbigt



Jag har varit i Uppsala och hjälpt Emma och Brutus på jobbet. Jag sov över hos Brutus så jag fick jobba två dagar. Eftersom Brutus är så liten var jag tvungen att vakta honom. Yaga, som är en annan kontorshund försökte ta sig in till oss, hon hängde på grinden in till kontoret, men då sa jag ifrån på skarpen. Alla blev förvånade för jag brukar inte säga så, men nån måtta får det vara.



Det finns många kontorshundar där och nåt vidare fint sätt har dom inte alltid. Så här blev det när de skulle hälsa, jag springer allt vad jag kan och hela gänget kommer efter, inte alls så roligt,,,,,

                                                        

Även om jag var tvungen att säga åt Yaga inne på kontoret så hade vi fruktansvärt roligt när vi lekter i snön.



Så här ser man ut efter snölek



När man jobbar har man ju rätt till vila också, lite trångt men ganska mysigt att ligga i samma fåtölj som Brutus



Inte nog med att jag fick jobba på kontor jag var tvungen att sköta om Reico också. Det är ganska läskigt med många hästar, människor, skottkärror m.m. Även om Reico är väldigt snäll och ser fin ut på bilden har han ett fruktansvärt stort ansikte som jag så småningom vågade nosa på.

Det var några roliga dagar fyllda med nya upplevelser och inte nog med det, det var kaos på tågen och T-banan också när matte och jag skulle åka. Nåja som vanligt är jag väldigt duktig när det gäller, får jag ligga i mattes knä så  är allt väl.
Väl hemma igen sov jag i ett par dygn med lite avbrott för att kissa och äta.



UTSTÄLLD

Nu är jag väl verkligen stor i alla fall, har varit på min första utställning. Alla, inklusive matte, trodde att jag skulle skälla och yla när jag kom in där men där trodde de fel. Det var 381 hundar + mig som skulle ställas ut. Gissa om det var trångt, och alla sorters hundar. Stora, små, långhåriga, trubbnosiga m.m. och jag älskade allihopa. Var inte rädd får nån utan ville bli kompis med alla, tyvärr fick vi ju som vanligt inte leka men hälsa på några fick jag. Det var lång väntan men som tur var kom min Brutus också för att hålla mig sällskap.


Till sist blev det min tur att visa upp mig för domaren, och det var väl ingen konst, nåja det svåraste var nog att stå still, men jag skall lära mig det också. När jag hade visat mig från alla håll fick vi två fina rosetter. Hederspris och Bäst i ras, och det betydde att vi var tvugna att vänta kvar för att visa upp oss ännu en gång.


Återigen fick jag då gå in i ringen för att springa runt ytterligare nåt varv tillsammans med alla olika raser i min ålderklass. Där var det en chihuahua som vann, men jag gjorde bra ifrån mig där också.

Äntligen fick jag åka hem och äta mat och sooova för det är riktigt jobbigt att vara på utställning.


Matte sa innan vi åkte att vad som än hände är jag världens finaste hund och att hon älskar mig mest ,men visst blev hon stolt när vi fick ett superfint omdöme och fina rosetter.


7 månader och storasyster

Ja så börjar man då bli stor, idag fyller jag 7 månader och för en vecka sen blev jag storasyster. Pappa Kalle hade varit ute på äventyr och det blev 7 jättesöta valpar.
Nåja stor o stor, matte säger att jag fortfarande är mycket barnslig.....Rädd för mycket, ser spöken, hoppar och skäller. Men är det så konstigt när människor har stora kläder på sig, päls runt ansiktet, bär på ett par långa pinnar. Barn som kommer farande nerför backen och de står aldrig stilla så jag får nosa ordentligt på dem.
Nåja allt är jag inte rädd för, träffade en jättestor svart stilig schäfer och honom försökte jag på alla sätt att få igång och leka.

Matte säger att när man får småsyskon får man inte glömma bort de äldre så idag var vi till SEA och där fick jag en ny leksak. Man kanske kan säga att den är nygammal för det är den 3:e Benji (som han är döpt till). Det är ingen vidare kvalitet på leksakerna nu för tiden, matte kastar dem en efter en när innanmätet börjar titta ut på dem.

För övrigt är jag just nu frisk, fast jag älskar att äta snö så vi får väl se hur länge magen är ok.


RSS 2.0