Återbesök

Min Brutus, han har nog världsrekord i veterinärbesök. Hans matte Emma säger att man får nån särskild bindning med sjuka hundar och Brutus är en sån. Visserligen kanske jag inte vill besöka veterinären lika många gånger som Brutus men jag kan ju försöka i alla fall. Visserligen säger matte att vi har en alldeles speciell bindning till varandra men den kanske kan bli ännu mera...............
Så idag var jag på återbesök. Det är ganska trevligt att vara på sjukhuset, väldigt många hundar som man visserligen inte får hälsa på men om man sitter tryggt i mattes knä kan man titta på allihop.
Sen ropade de upp "Vilda" och då gick matte och jag in.
Jag har inte glömt vad de gjorde sist med mig och vi gick in i samma rum och satt oss. (jag naturligtvis i mattes knä). Efter ett tag kunde jag gå ner och nosa på golvet men så plötsligt öppnades dörren och där kom veterinär Eleonor in. Tur att mattes knä fanns kvar.
Men idag fick jag sitta där och matte och Eleonor bara pratade. Jag tryckte mig hårt mot matte men till sist kunde jag t.o.m. sluta flämta.
Eleonor ville att jag skulle tycka om henne så hon gav mig levergodis som jag inte fått på länge.............
Sen vårt sista besök har det varit både bra och mindre bra. I onsdags morse började jag må illa och mitt på dan fick jag gå ut för då var det diarrë igen, ytterligare 1 gång och så kräktes jag en gång. Frampå eftermiddagen blev jag riktigt pigg och hungrig igen, fick visserligen kokt fisk och ris men det älskar jag så det var helt ok.
Eleonor var nöjd att det gick över så pass snabbt den här gången.
Jag ska fortsätta med dietfoder och ska även få Pepsid som är mot sura uppstötningar. Fick ett recept på antibiotika som matte kan hämta ut om det skulle bli värre. Eleonor ska nämligen på semester hela augusti så hon ville gardera sig.
Mina prover var ok förutom nåt konstigt tyckte Eleonor och det var njurvärdet som var lite högt. Inte mycket, så vi kanske kan ta om provet i september för att se om det bara var nåt tillfälligt. Nåja inget att oroa sig för än så länge.
Till min diet har tillkommit morötter också eftersom när jag inte har diarré är jag alldeles hård i magen, men det tyckte Eleonor var nåt positivt för så gjorde dietmaten nytta.
Ska få ett återbesök i september och då får Eleonor bestämma om man ska gå ner i min mage och ta lite prover.
Jag brukar vakna mitt i natten och smacka och nu har matte fått höra att då behöver jag mat, så nu blir det mat mitt i natten också.
Mellan mina sjukattacker är jag väldigt pigg och alert, vill bara leka och busa. I morse vaknade jag 06,30 bara för att jag var alldeles utvilad efte gårdagen. Regnade jättemycket hela dagen och jag hatar att gå ut i regnet, matte får dra mig ut och kissa gör jag inte i första taget.

I morgon kommer alla som jag tycker om, Anja, Jonas och lille Alfred, Emma och Brutus och några till.
Och gissa vad?????? Brutusen ska stanna hos mig över en vecka. Vi ska ha jättekul!!!!!!!

Veterinärbesök

Har varit på djursjukhuset och besökt veterinär Elenor. Jag har haft problem med magen igen. Diarré och kräkts från och till hela juli månad. Sjuk en dag, frisk fyra dagar, sjuk igen o.s.v.
Så i måndags när jag  blev sjuk igen tog matte och ringde till djursjukhuset och fick tid hos Elenor.
Det var inte nån speciell rolig upplevelse. Elenor klämde, kände, lyssnade och tittade i munnen på mig. Gillade det inte men fick lov att acceptera det.
Hon sa att jag kändes mycket fin, perfekt hull, bra päls, jättebra musklad och tänderna var helt ok.
Sen kom två tjejer in för att ta blodprov på mig. De frågade matte om de fick raka mig på benet. Jo visst sa hon men vi ska på utställning om en månad.............. De tog fram rakapparaten men den tyckte jag inte om...,,
Ibland är det tur att man inte är så välpälsad på alla ställen t.ex. på insidan av benen för det gick ju jättebra att hitta en åder där som de kunde sticka i utan nån rakning.  TRE rör med blod tog de!!!!! Jätteläskigt och matte lät dem hållas!!!
De frågade om jag kanske skulle bita dem och matte kunde ju inte garantera det, nåja jag slapp munkorg och jag hade ingen tanke på att bita nån. Jag var JÄTTEDUKTIG sa matte och alla de andra.
När jag sen satt och pustade ut i mattes knä kom de tillbaka och sa att ett prov måste de ta om !!!!!!!! Då tog de mig till ett annat rum (matte satt kvar och pratade med Elenor) och tog ett rör med blod till. De sa att jag även där varit jätteduktig.
Nu går jag på strikt diet = dietfoder 4 ggr/dag ibland toppat med lite fisk, kyckling, ris eller potatis. Nåja maten är jättegod men det är så lite varje gång.
Om en vecka ska vi tillbaka för att få svar på proverna och uppföljning av veckan.
Vi får se vad det blir om de måste gå vidare för att undersöka magen mer eller om det förhoppningsvis räcker med dietfoder under en period.
Nåja jag är i alla fall pigg och glad, förutom när jag kom hem från sjukhuset då var jag jättetrött av allt som hänt.

Examen i Rallylydnad



Ja, så var det då dags, avslutning på Rallylydnad. Matte säger att jag varit riktigt duktig på träningarna så hon var inte alls orolig utan tänkte nog att den här lilla tävlingen vinner vi lätt!!!!!!!!!!!!
-Men, efter en dag i 30-gradig värme då matte säger åt mig att ta det lugnt så att jag orkar till kvällen. Jättejobbigt att inte göra nåt förutom ett litet bad samt promenader. Fick leka lite med bollen också men bara korta stunder.



Så vad tror ni händer när vi väl är där. Först en väntan på att banan ska bli klar, det spritter i hela mig, bet matten, bet i kopplet, kampade m.m.
Sen var det då dax för oss, oj, oj, oj inte lätt att gå, sitta, ligga vända o.s.v. på kommandon. Satt mig snett, hoppade och lekte mellan skyltarna och framförallt nosade och nosade, det luktade jättegott.

Efteråt sa Sussi att vi kunde få leka, så då släpptes vi lösa alla 5 hundarna. Då blev det springa av och gissa vem som sprang snabbast, längst och mest ????????? Jo det var jag. Jag gjorde slut på alla hundarna, till sist satt dom en efter en i mitten och flämtade, jag fortsatte att springa runt, runt.

Drack massor av vatten efteråt och måste erkänna att jag var ganska slut, men det var härligt att leka.

Trots min dåliga insats kom vi 3:a (av 4 startande), men hade det blivit nån bedömning på att springa fort hade jag vunnit med stor marginal.





INGEN BADKRUKA!!!!!

Det här med att bada i sjön är en konst. Det är inget som bara finns där, i alla fall inte hos mig.
Matte drog ner mig till vattnet tidigt i våras. Det var ingen höjdare..................Oftast vägrade jag att gå i.
Sen blev det lite varmare och då gick jag i med fötterna, matte kastade pinnar och då gick jag i ända till magen.



                                       Sen är det jättebra om man har t.ex. en Brutus som kan lära en.


                            Det är ganska roligt att springa upp och ner i vattnet, det skvätter..


Det som är viktigast när man ska bada är "pinnar", matte får plocka flera stycken så hon har att kasta, jag är nämligen ganska dålig på att lämna tillbaks pinnarna. Matte kastade pinnarna ganska långt efter ett tag och för att ingen annan skulle få nån pinne gick jag efter och när botten tog slut var det bara att fortsätta gå och jag kunde gå fast det inte fanns nån botten, simmade sa matte och så tjöt hon att jag var jätteduktig.Var väl ingen konst...


Sen säger dom att man inte får bada en kromis före en utställning, vet inte hur det ska gå till för jag älskar verkligen att bada. När vi går på promenad utmed sjön springer jag ner i varenda liten vik och väntar på att matte ska kasta pinnar till mig. Hade man inte pinnar skulle jag aldrig gå ner i sjön.


1 år i dag

Ja, då har man alltså hunnit leva i ett helt år!!!!!!!!!!!!! har gått jättefort säger matte.
Jag fick tårta (glass o köttbullar) och present (en ny Nasse, den gamla har tappat svansen och kan inte pipa längre). På lördag har jag bjudit Brutus på kalas hoppas han är snäll då och inte biter mig igen.....
Ikväll ska jag gå på min rallylydnadskurs och då har matte lovat att hon bara ska ha köttbullar som belöning!!!!



         


Present, en ny Nasse

                   
     Kan den pipa?                      Min Nasse                     Den gamla Nassen är övergiven


RSS 2.0