RLD N Popham´s Orion ........................Rallylydnad

                        


Ja, så var det väl klart för det här året i alla fall "mina rallylydnadstävlingar". Hade den 3:e i söndags och blev vi godkända där (över 70 poäng) så hade matte lovat att det inte blev nån mer tävling på ett bra tag. Nu var vi i Visättra i Huddinge och när vi kom dit, gissa vad??? Där i en bur satt det fyra ursnygga hundar (kromisar förstås), det var Brasse med fru Hedda och två av barnen (Milo o Ellen). De skulle inte tävla utan hejade bara på mig. Nu var jag inte så där jättetänd på att tävla rallylydnad så jag tog det lite lugnt. För lugnt tyckte matte (och även domaren) men i alla fall så gick vi i mål med 76 poäng vilket betyder godkänd och med mina tre godkända tävlingar har jag nu åkt upp till fortsättningsklassen!!!


                            
Diplom i Vallentuna                 Plakett i Norsborg                         Medalj i Visättra

Men jag visste vad det betydde, matte hann knappt hem förrän hon anmälde oss till en ny fortsättningskurs så vi ska vara redo till våren igen, så nu gäller det rallylydnad på måndagar och agilitykurs på onsdagar puh!!!


                     
Nästa dag (måndagen) fick jag vara barnvakt åt Alfred igen, fast det går ganska bra jag hjälper honom att plocka i klotsarna i plocklådan och sen går vi ut och leker i parken. Sen är det mat och då placerar jag mig under hans stol och slickar honom på fötterna och händerna för att se om det kan komma nån mat till mig också.
Sen ska Alfred sova och då kan vi mysa bara matte och jag.

Förresten, gissa vad jag har i rabatten??  En kaninunge!!! Jättesöt, men tyvärr så får jag inte leka med den för matte. Förstår inte varför, vi skulle kunna ha jätteroligt. Kan ju det här med kaniner, är ju uppvuxen på Gotland och där finns det fullt med småkaniner.


Sommarskola m.m.




Min matte har visserligen jobbat med barn hela livet och nu när hon har slutat verkar det som om hon måste fortsätta med mig!!!
Har fått gå på "sommarskola", visserligen läroverket men i alla fall. Jag kan det mesta men matte behöver lära sig en del och jag tycker nog att hon kan gå själv och inte dra med mig överallt.
Två söndagar gick vi  till läroverket för att lära oss uppletande. Fick en liten träbit som kallades apport. Det skulle jag hämta och bära den till matte. Ibland gjorde jag det men eftersom man absolut inte fick tugga på den, tog jag tag i pinnen, sprang en bit bort, tuggade och sen rullade jag mig på den. (Matte har kastat pinnen nu, var inte mycket kvar).
Vi var på hundklubben en kväll och där tappade matte sina bilnycklar (hon skyller på mig för att jag sprang några varv på parkeringen o gräsplanen istället för att hoppa in i bilen). Matte och andra människor försökte hitta den men det var mörkt och eftersom de har sån dålig näsa kunde de inte hitta den. Då fick min kompis Alex komma ut och han satt nosen i backen och spårade fram o tillbaka och han hittade nycklarna.....Nu har matte fått för sig att det skall jag lära mig också. Bättre om hon kan hålla reda på sina saker så behöver inte jag gå på fler kurser.

Sen har hon också satt in mig på en momentinlärning inför lydnadskurs också. Man ska sitta rakt på mm, gå fot, stanna fort fort, lägga sig ner snabbt som bara den, apportera, visa tänderna, platsliggning m.m.
För en gångs skulle är vi överens matte o jag. Sån där lydnad där man måste göra allt det här tycker varken matte eller jag är nåt för oss. Matte säger hela tiden att jag är duktig även om jag skulle sitta lite snett.

Agilitykurs har vi också börjat på, den är i och för sig väldigt rolig men jag har ju gått två gånger så jag tycker jag är fullärd.



Men nu har jag kommit på ett sätt att slippa mattes kurser, jag har börjat löpa............ Matte säger att jag skulle göra det i oktober men tji fick hon. Så nu kan jag inte gå på lydnadskursen och inte på agilitykursen på några gånger.

Har tävlat också, förra helgen var vi i Vallentuna och tävlade i rallylydnad. Där fick jag 81 poäng och det betyder att jag blev godkänd. Matte blev jätteglad och förvånad, men jag har ju sagt att jag kan det mesta.


Här är vi på banan i Vallentuna

                           
Husse är därborta                                  Vilar i husses knä


I söndags tävlade vi igen i rallylydnad. Den här gången på vår hemmaklubb Norsborg. Det är jättebra att löpa när man tävlar rallylydnad, jag fick en hel inhägnad gräshage för mig själv där jag kunde leka och träna lite. Även här gick det finemang, 86 poäng den här gången (kom på plats 14 av 43 startande).





Om tre veckor ska matte dra iväg med mig till nästa rallylydnadstävling i Huddinge, blir jag godkänd (över 70 poäng) där också så får vi fortsätta till fortsättningsklassen. Men jag kan ge mig den på att då kommer jag att få gå ytterligare en kurs......

Gissa vad vi ska göra på söndag!!!
Gå på en agilitykurs där matte åter igen ska lära sig hur hon ska göra för att jag ska förstå vad hon vill att jag ska göra, handling heter det visst. Vet att det finns en lite snygg kille med där (Stubben) så vi kanske kan gömma oss i tunneln.....

Annars har det varit en bra sommar, har badat o badat o badat varenda dag. Sommaren är inte slut ännu så jag badar fortfarande. Visserligen tycker folk att jag fått väldigt tjock päls och det kan nog stämma "fluffpäls" med många vågor i håret, jättesnyggt......

RSS 2.0