I svampskogen

Idag har vi varit i svampskogen. Matte, husse, Anja, Jonas o Alfred.
Matte säger att både min mamma o pappa är champinjoner. Hittade inga såna, tyckte nog att de här röda var minst lika vackra.


Alfred behövde inte gå själv alls, blev buren på sin mammas mage.


Själv hade jag det väldigt jobbigt med att hålla reda på hela min flock. De gick ju åt fyra olika håll och jag fick springa emellan.


Vi tog lunchpaus också, både Alfred, Jonas och jag.
       

Vi hittade lite andra svampar också; gula kantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp, fast jag tyckte nog att mina röda var vackrast. Det var en härlig dag i skogen men oj vad man blir trött.


Faster Marta

Har börjat på Agility-kurs. När vi första gången satt inne i klubbhuset och inväntade alla stack det plötsligt in ett litet lurvigt huvud som nästan såg ut som jag. Sen kom matten och då började båda mattarna att hojta för det var ännu en lite kromis och det är ju inte så vanligt att man stöter på en sån bara så där.
Nåja våra mattar pratade och pratade (hörde nog bara hälften av vad "fröken" sa). Sen kom de underfund med att det faktiskt var min faster Marta (pappa Kalle och Marta var kullsyskon).



Sen gjorde Marta och jag allt tillsammans. Vi var duktiga på att hoppa över hinder, genom bildäck och lite till. Jag har faktiskt övat på tunneln, men när jag kan springa genom tunneln ska man springa genom en sån där platt tunnel och det tror jag inte att jag tänker göra.



Som hemläxa fick vi att öva oss att sätta tassen på en "target", i mitt fall en musmatta. Det var väl ingen konst....


Sen hade dom lite annan social träning också för helt plötsligt dök det upp 4 ballonger som tänkte landa,  och de gjorde de också. En på höger sida om vår träningsplan, en på vänster sida och två framför. Vi var alla jätteduktiga och brydde oss inte.

P.S. Jag var hos veterinär Elenor idag, tycker inte om att vara på djursjukhuset, tur att matte är med så jag kan sitta i hennes knä. Elenor var nöjd med mig har varit frisk i 3 veckor nu så matte håller tummarna att det fortsätter så.


RSS 2.0