Nya rosetter


Vet inte varför men nu har matte och husse dragit iväg med mig till Skogås. Där skulle jag som vanligt visa hur fin jag är och vet ni vad.....Min domare från Enköping som tjatade om "kohasigheten" var där, men han dömde i ring 1 och jag visades i ring 3. Tror inte att han skvallrat för "min" domare för hon tyckte helt annorlunda.

Omdömet lyder "Tilltalande feminin tik. Vackert huvud och uttryck. Välkroppad för åldern. Stark rygg. Något sluttande kors. Välvinklat bakställ. Bra päls. Rör sig med bra steg. Trevligt temperament.






                


Jag var först rädd och backade när domaren tänkte titta på mig, men då fick vi springa ett varv och sen gick det bättre. Matte sa att jag var superduktig... domaren fick ta på mig hur mycket som helst och t.o.m. titta på mina tänder. Fick ett BIR och ett HP men i BIG-finalen kom jag inte så långt. Om två veckor (d. 2/6) ska vi till Hågelby och visa upp mig. Sen får vi se vad som händer, tycker nog att vi ska satsa på en rallylydnad- eller agilitykarrär istället, det verkar mycket roligare.

Utställning

Nu är det förhoppningsvis slut på sjukdomar och vi mår förträffligt både, jag, Brutus o Spex. Och då är det full fart må ni tro.
Hade lite ont i magen förra veckan så jag fick stanna hemma från mina aktiviteter. Har börjat gå fortsättningskurser i Rallylydnad och Agility. Matte säger att jag har vuxit till mig sen sist, tycker i alla fall att det är roligare och är tuffare med.



I helgen åkte vi iväg till Enköping för att visa upp oss på en utställning. Jag skötte mig bra sa matte och det var en väldigt, väldigt snäll domare. En gammal farbror i kamouflage-byxor. Han visste nog inte så mycket om min ras för han frågade matte om vi jagade. Matte säger att det står i rasbeskrivningen att jag inte skall vilja jaga, förutom kaniner, katter och småfåglar förstås.
Nåja han tyckte att jag såg mycket bra ut och att jag var söt, men han anmärkte på mina bakben, påstod att jag var "kohasig" so what!!! hans ben syntes ju inte i de där gröna byxorna, var säkert inte så fina de heller. Fast han gav mig ett BIR eftersom allt annat var så fint på mig.





Brutus han påstod att han inte behövde gå i ringen utan menade att han var BIR i alla sina fyra raser.



Även Spex blev BIR med jättefin kritik.

Sen fick jag tillsammans med minst 60 hundar gå BIS-final. Skötte mig exemplariskt där också men matte sa att det var kört från början, var nämligen samma domare som sa att jag var kohasig som dömde där.

Får se vilken karriär vi satsar på, det är betydligt roligare med Agility o Rallylydnad men vi kan väl göra lite av varje.


RSS 2.0