En helt vanlig onsdag

Den här dan började med att matte o jag gick iväg till "Torpet" för att fika och träffa andra mattar och hundar. Vi promenerar genom skogen utmed sjön. På vägen dit träffar vi andra hundar som också skall till torpet. Den första jag träffade var Larry och vi tog ett dopp tillsammans innan vi gick vidare. Jag galopperade ut efter en pinne och missade att det blev djupt vatten. Hela jag sjönk ner och kom upp och hade fått en ordentligt kallsup eftersom hela huvudet var under vattnet. Nåja, det svalkade i alla fall.
Väl framme på torpet var det jättemånga hundar från minsta Pia, Hugo o Morgan till största Mira.



Hugo är liten och Mira är stor men det vet inte Hugo om. Han tycker Mira är en jättesnygg tjej. Det värsta är att Mira har så mycket päls att hon känner inte om nåt kommer på henne.

Sen gick vi hem och då hade jag sällskap med stora Mira.

Efter det var jag faktiskt ganska trött, det var ju varmt ute. I morse kom Alfred och hans mamma o pappa tillbaka från Gotland. Vi har saknat dom jättemycket så då kom dom hit nästan på en gång. Har ju berättat förut att det är väldigt jobbigt att vara barnvakt, även om Alfreds mamma o pappa var med den här gången. Tur att Alfred kom hit så han kunde få bada, (tror inte att det finns så mycket vatten på Gotland).


Jag blev jätteglad när matte spolade vatten i den där jättestora skålen, gick dit och drack direkt, men sen skulle Alfred vara där hela tiden.

                           

När Alfred åkt hem var det dags för matte o mig att åka till hundklubben. Vi tränar agility på onsdagarna. Jag var ganska duktig sa matte, men det var väldigt varmt så vi kunde inte jobba så väldigt mycket.


GLAD MIDSOMMAR



En riktigt Glad Midsoommar önskar jag er alla


Virrig matte o fjollig Vilda

Har haft avslutning på min rallylydnad. Vi skulle tävla mot varandra sista dagen och matte o jag skulle gå ut som ekipage 4 (av 5). Matte gick banan minst 3 gånger och så småningom blev det då min tur. Tycker själv att jag var ganska duktig. När alla var klara skulle vi få reda på resultatet. Två ekipage blev diskade, det var lilla pudeln som lämnade banan och jagade fåglar i stället, sen var det matte o jag!!!!!
Gissa vad...........matte hade missat 2 skyltar!!!! Annars hade vi vunnit!! hade högst poäng av alla. De avdrag vi fick var fys, fys, fys o fys. Matte frågade vad det betydde och det betydde lite överdriven fysisk kontakt. Jag tycker ju det är så kul när vi gör roliga saker så jag hoppar på matte med jämna mellanrum och det fick vi avdrag för.
Som kommentar stod det "Matte virrig, men det ser väldigt trrevligt ut

Sen var det ju åter igen dags för utställning. Den här gången var vi på hemmaplan i Hågelbyparken som ligger 10 min. resväg hemifrån oss.
Det var en manlig domare som säkert var snäll men jag tyckte inte att han skulle ta på mig. Jag nosade på honom men det fick räcka med det. Vi sprang runt som vi brukar och sen ställde matte upp mig (jag är jätteduktig på att stå fint nu säger matte). När domaren nästan hade skrivit klart kom han åter fram och försökte få kontakt med mig, men jag hade bestämt mig, han behöver inte röra mig.
Han sa till matte att jag var otroligt fin på alla vis men domaren måste få röra mig sa han............

Omdömet lyder så här. Bra storlek. Utmärkt huvud. Väl utfyllt nosparti. Vacker överlinje. Utmärkt front. Utmärkt kropp o bra benstomme. Välvinklad. Bra päls. Utmärkta rörelser. "Något fjollig"

Nu återstår det 3 agilitygånger och sen lär det väl blil tävling där också. Vi får väl se, men jag tycker att agilty är det roligaste i alla fall.
 


RSS 2.0