Träning, träning........

Jag tycker att jag är väldigt söt, kan väldigt mycket och borde alltså duga som jag är...
Men min matte hon springer och tränar mig på allt möjligt.
 Varje måndag går vi på vardagslydnad på "Hundläroverket", ja jag har redan kommit in på läroverket. Där lär vi oss sitt, ligg, stå, stanna, koppelgående, hundmöten, hälsa fint m.m. Jag är faktiskt väldigt duktig, gör det mesta väldigt bra det enda vi fått att öva vidare på är att leka som belöning (alltså när matte vill). Jag tycker att godis är en mycket bättre belöning än att ha dragkamp. Annars säger min fröken Iréne att jag är superduktig på allt annat...
Idag (lördag) var vi iväg på en annan träning, ring- eller utställningsträning. Den träningen var i samma hus som min måndagsträning men en trappa upp.
Där fick vi gå i ring, alla tillsammans, sen en och en, tillsammans igen o.s.v. På slutet tycker jag det är ganska tråkigt så då när matte och jag sprang i ringen tänkte jag på vad Iréne sagt, l e k, så jag satte igång att leka med matte, men den här gången fick jag inte leka. Hur ska jag veta det???
Jag tycker att jag ska leka när jag känner för det och inte när matte känner för det.

Sen har vi också haft besök av en mycket snäll och trevlig tant som heter Anki, jag tyckte mycket om henne. Hon tittade på mig, och gav matte lite tips. En följd av det är att matte rycker bort lite av mitt långa hår på öronen nästan dagligen. Nåja efter nästa helg kan jag väl få bli en vanlig hund igen hoppas jag.

P.S. min Brutus har åkt hem till Uppsala.

Starka Brutus

Nu är min Brutus här igen. Hans matte har åkt långt bort till Kaliforninen sa han. Brutus ska vara hos mig i två veckor. Det är alltid roligt när Brutus är här, även om han är lite liten och ömtålig. Men han är stark.....Häromdan när matte hade lämnat oss ensamma för att göra ett ärende så särade hon på oss med ett galler. Hon plockade bort alla pennor o dyl. som hon tror att jag skulle ta?????
Brutus som är gammal o förståndig tycker att det är tråkigt när han är ensam. Han hittade en säck med min mat, säcken vägde 5 kg. Den drog han från tvättrummet, över tröskeln in i arbetsrummet till sin korg. Sen lyckades han även bita hål på påsen och sen åt han.............Massor, så han blev väldigt mätt och törstig. Men visst är han stark min Brutus.....



                                             Annars gör vi det mesta tillsammans


                                                      
                  solar på altan                                                 håller vakt



                                                    
                                                      och sover                                            
                                                                       

RSS 2.0